Jakab Melinda blogja

Kell egy hobby

Könyvajánló - Cecelia Ahern könyve

2018. június 29. - Jakab_Lini

Nemrégiben olvastam egy interjút Cecelia Ahernnel, aki az Ünnepi Könyvhét alkalmából Magyarországra érkezett, hogy legújabb, Lantmadár című regényét népszerűsítse. Sokak számára ismerős lehet az U.I.: Szeretlek című munkája, amelyet Hilary Swank és Gerard Butler főszereplésével meg is filmesítettek. Meg kell, hogy valljam, ezidáig nem tudtam, hogy a film egy könyvön alapul. Az írónő az interjúban arról mesélt, hogyan kezdődött a karrierje, hogyan élte meg első könyvének kirobbanó sikerét, milyen tervei vannak, és hogy az eddig megírt regényei közül melyik a kedvence. Ez pedig nem más, mint Az üveggolyók titka. Arra gondoltam, ha bármit is elolvasnék az írónőtől, akkor ezzel kezdeném, hiszen nincs is jobb a személyes ajánlásnál. Nem is olyan sokára kikölcsönöztem a kötetet a könyvtárból, és elkezdtem ezt az izgalmasnak ígérkező családi történetet.

konyv_ajanlo.jpg

Az üveggolyók titka egy megható történet, amelyben Sabrina Boggsnak egy véletlen folytán szembesülnie kell azzal, hogy édesapjának volt egy másik, eltitkolt élete, amely valamilyen oknál fogva kapcsolódik az üveggolyókhoz. Apja, Fergus Boggs egy szélütés miatt elvesztette emlékeinek egy részét, ezért a lányának magának kell kinyomoznia az elfeledett titkokat. Vajon miért van az édesapjának egy üveggolyó gyűjteménye, mit kezdett ezzel? Miért nem tud róla az anyja sem? Hová lettek a hiányzó darabok a gyűjteményből? Megannyi megválaszolásra váró kérdés, s a nap előrehaladtával a kérdések száma csak gyarapodik. 

A regény egy remekül megszerkesztett mű, ahogy a jelenben nyomoz Sabrina az eltűnt golyók után, úgy egy másik fejezetben megismerhetjük Fergus gyerekkorát, családját, azt, hogyan kezdett el golyózni, mi vezetett el a titkolózásig, s ezért milyen árat kellett fizetnie. Ahogy az üveggolyók visszatértek az idős Fergus életébe, úgy kezdenek az emlékei is visszatérni. Amíg édesapja a kórházban ismét élettel telinek kezdi el érezni magát, addig Sabrina szinte már megszállottan nyomoz a hiányzó üveggolyók után, mit sem sejtve arról, hogy saját, unalmasnak, egysíkúnak tűnő életére is talál megoldást. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kellegyhobby.blog.hu/api/trackback/id/tr9014079567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása