Jakab Melinda blogja

Kell egy hobby

Húsvéti dísz

2020. április 11. - Jakab_Lini

Már a húsvéti ünnep kellős közepén vagyunk, Nagyszombat van. Ez a Húsvét más, mint az eddigiek, hiszen a koronavírus miatt a legtöbben otthon maradnak. Mi is így teszünk. Hogy hiányozni fog-e Tóni bácsi füstölt sonkája, vagy anyukám kétszínű keksze? Persze, de azt hiszem mindenki érdekében, ez most kibírható. Viszont nem kell lemondanunk a tavaszi, vagy akár a húsvéti díszekről. Teremtsünk otthonunkban ünnepi hangulatot! A díszt, amelyet szeretnék nektek megmutatni, roppant egyszerű elkészíteni, és nem kell hozzá sok hozzávaló. 

img_20200402_123230_991_1.jpg

Húsvéti dísz alapanyagok:

  • kaspó vagy cserép
  • száraz vagy nedves oázis / hungarocell 
  • ragasztópisztoly
  • zuzmó / moha
  • műanyagtojások
  • kerámia nyuszi (természetesen ez mással is helyettesíthető)
  • művirágok

1. lépés

Az általunk választott kaspóba vagy cserépbe beleszabjuk az oázisunkat úgy, hogy stabil legyen, ne billegjen.

Érdekes, hogy a nedves oázis olcsóbb, mint a száraz oázis, de ha nem nedvesítem be, akkor ugyanolyan, szóval nyugodtan választhatjátok a nedves oázist művirágos kompozíciók elkészítéséhez is. Habszivacs állaguk miatt könnyen szabhatóak, nem kell nagy erőt kifejteni hozzá. 

2. lépés

A legnagyobb díszt elhelyezzük a felületen. Nekem ez a sárga kerámia nyuszi. Miután leragasztottam a helyére, elkezdem köré építeni a virágos rétet.

img_20200401_181041_1.jpg

3. lépés

A virágokat, a tojásokat és a zuzmót felváltva helyezem el. De előfordul, hogy a virágokat, tojásokat ragasztom be a végső helyükre, és csak utána tömködöm ki a hézagokat a zuzmóval.

A zuzmót érdemes tömötten elhelyezni, mert egy idő után veszít a nedvességéből, és összezsugorodik, így pedig kilátszódhatnak nem kívánt részek a díszünkben. 

4. lépés

Végső simításként leveleket és zöld bogyós virágokat helyezek el. Ezzel kitakarhatunk további réseket.

img_20200401_181016_1.jpg

 Kellemes készülődést kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://kellegyhobby.blog.hu/api/trackback/id/tr1015605260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása