Jakab Melinda blogja

Kell egy hobby

Egy csöppnyi levendula

2018. június 24. - Jakab_Lini

Ha hazai viszonylatban a levenduláról beszélünk, akkor elsőre Tihany és a híres-neves levendula fesztivál jut mindenkinek az eszébe. Azonban az ország keleti felén sem kell már nélkülöznünk ezt a káprázatos élményt. 

img_20180624_144748.jpg

Debrecentől mintegy 30 km-re Létavértesen immáron hatodik alkalommal nyitotta meg kapuit 2018. június 23-24-én a Létai Levendulás. Vasárnap délelőtt felkerekedtünk hát, hogy részesei legyünk a csodának. Szerencsére az idő épp kedvező volt az aratáshoz. 

img_20180624_145023.jpg

Az ültetvény helyén egykor szőlőtőkék voltak, mára viszont dús levendula bokrok tarkítják a domboldalt. Amikor megérkeztünk - kb. háromnegyed 11 magasságában - már rengetegen csattogtatták ollóikat. A területet finom levendula illat hatotta át. A bejáratnál megvásároltuk az aratózsákunkat és nekiláttunk. Húsz perc sem telt el, a fotózásra kijelölt területet lecsökkentették, így növelve az aratható terület nagyságát. Azt hiszem, mi még időben érkeztünk, mert délután egy órára elfogyott a levendula. 

img_20180624_144905.jpg

Megtalálható itt az angol és a francia levendula is. De vajon mit lehet kezdeni ennyi levendulával? A növény virága ehető, így készíthetünk belőle teát vagy akár szörpöt is. Nyugtató és görcsoldó hatású. Pár csepp levendula illóolaj a párnánkra és zavartalan lesz az éjszakai alvásunk. Akik kedvelik a természetes szépségápolási szereket, azok készíthetnek belőle szappant. A levendula tehát nem csupán kellemes illatú, de hasznos és finom növény is. Érdemes egyszer ellátogatni ide. 

img_20180624_145323.jpg

Fotó: Jakab Melinda

A bejegyzés trackback címe:

https://kellegyhobby.blog.hu/api/trackback/id/tr2914068941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása